Зі Стамбула надходять тривожні звістки про активні дії терористів. Двоє терористів у ніч із неділі на понеділок скоїли зухвалий напад на поліцейський відділок у кварталі Султанбейли. Вони направили на триповерхову будівлю відділку легковий автомобіль, начинений вибухівкою. Після вибуху в напівзруйнованих приміщеннях почалася пожежа. Як повідомила турецька газета Hurrіyet, унаслідок теракту тяжкі поранення одержали десять осіб, серед яких і троє поліцейських, постраждали кілька магазинів і 15 автомобілів, припаркованих у цьому районі. Пожежники майже до ранку боролися з вогнем. Служителям правопорядку в перестрілці, що зав’язалася, удалося застрелити ймовірних терористів.


Раніше чоловік і жінка обстріляли поліцейських, які охороняли Генеральне консульство США в Стамбулі. Завдяки щасливому випадку, ніхто з них і перехожих не постраждав. Спецчастини, викликані на допомогу, оточили район біля дипмісії. Жінка, яка брала участь у перестрілці, зрозумівши безглуздість опору, здалася поліції. Пошук її спільника триває. А викликані сапери вирішили перевірити, чи не залишили нападники вибуховий пристрій поблизу генконсульства.


Припускають, що напад на дипмісію США в Стамбулі вчинено у відповідь на прибуття перших шести винищувачів F-16 ВПС США на турецьку авіаційну базу Інджирлик. Планується, що вони завдаватимуть ударів по базах бойовиків «Ісламської держави» в Іраку й Сирії. Очікується, що найближчим часом на цю військову базу буде перекинуто ще майже двадцять бойових літаків.


Незважаючи на перестрілку в місті на Босфорі, влада Туреччини й місцеві ЗМІ продовжують стверджувати, що Стамбул і курорти країни є безпечними для туристів. Хоча в людей, які живуть поблизу поліцейських відділків і дипмісій країн НАТО, діаметрально протилежна думка.