На єдиний у своєму роді монументальний город перетворилася набережна міста Гола Пристань на Херсонщині. Тут до щорічного фестивалю «Солодке диво» поставили пам’ятник гарбузу, з якого херсонський скульптор Олег Степанський зліпив такого собі усміхненого дядька. Після відкриття монумента його обліпила дітлашня, відтіснивши навіть міського голову Анатолія Негру (на знімку).

 

 

На фестиваль з’їхалися гості не тільки з усієї України, а навіть з Ізраїлю, Болгарії, Румунії та Польщі. Окрасою сезону став найбільший гарбуз, вирощений мешканцем села Кардашинка Олексієм Косенком, який «затяг» на 44 кілограми.


«Якби фестиваль проводився в останню неділю серпня, як зазвичай, то він у мене виріс би щонайменше на центнер. Колись поставив експеримент з дбайливим доглядом і щедрим поливом, і отримав гарбуза вагою 284 кілограми!» — зі скромною гордістю трударя розповідає Олексій Іванович.


На «Солодке диво» гості прибувають ще й для того, аби закупитися фруктами, городиною та баштанними. Але цього року ціни помітно зросли, і тепер запастися смакотою на всю осінь зможуть не всі, інформує наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.


Фото автора.