Фракція «Самопоміч» пропонує заборонити політичну рекламу. Про це повідомив заступник голови фракції народний депутат Єгор Соболєв на своїй сторінці у Фейсбук.


«Політики мають рекламуватися проведеними або заблокованими рішеннями. Коли в них не буде можливості накупити білбордів та телероликів, залишиться єдиний шанс стати відомим виборцям — разом із ними вирішувати важливі суспільні проблеми», — вважає він.


Є. Соболєв наголошує, що претенденти на владні крісла мають знайомитися із виборцями на мітингах, в судах, під час громадських слухань та дискусій, або попрощатися з шансами бути обраними.


«Заборона реклами зробить неможливим утворення політпроектів за пару місяців до виборів. Робота на довгострокову репутацію стане єдиною можливою стратегією для кожної партії», — переконаний народний депутат.


Водночас він визнає: досвідчені маніпулятори «електоратом» намагатимуться ще більше підкуповувати телеканали, щоб їх показували в новинах та ток-шоу. «Але далеко не всіх ведучих та журналістів можна купити. А ті телеканали, що продаватимуть новини чи ток-шоу, швидше, втрачатимуть глядачів, а значить, сенс такої корупції. У вересні почнемо боротьбу за ухвалення цього законопроекту. Буде великий супротив», — констатує депутат.


Нагадаємо, при ухвалені нового закону про місцеві вибори «Самопоміч» наполягала на обмеженні політичної пропаганди. Компромісом ради коаліції стало рішення визначити окремим законом процедуру, як політикам рекламувати себе під час виборів.


Вл. інф.