Два автомобілі «швидкої» доставив на ремонт із зони АТО до рідного міста Гнівань на Вінниччині лікар-доброволець із позивним «Моцарт».


Джип «Mіtsubіshі L-200» пошкоджений під час обстрілів у Пісках на Донеччині. Від влучення куль та осколків снарядів продірявлено дверцята, розбито вітрове скло. Складніше з ремонтом ходової та двигуна, бо ці роботи дороговартісні. Потрібно також замінити шини.


На перші зібрані кошти медик-доброволець розпочав ремонтувати ще одну автівку, переобладнану під «швидку», — «Mersedes Sprіnter». Автомобіль уже на станції техобслуговування. Біля Широкиного поруч з авто вибухнула міна, і машина перекинулася. Ремонту потребує кузов. Так само слід відновлювати окремі вузли ходової.


За попередніми підрахунками, на відновлення двох автомобілів і придбання запчастин потрібно 25 тисяч гривень. Кошти збирає ГО «Волонтерський тил». «Моцарт» допомагає бійцям Добровольчого українського корпусу. Незважаючи на те, що лікарі-добровольці працюють на полі бою і ризикують життям, вони ніде не оформлені, не отримують зарплати. Каже, люди беруть відпустку на деякий час, а потім знову повертаються на попереднє місце роботи і ведуть прийом пацієнтів, які не знають, що лікар тільки-но з війни.


Реквізити для підтримки медиків-добровольців у ремонті автомобілів «швидкої» — ГО «Волонтерський тил»: ЄДРПОУ 39525435, Вінницька філія ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 302689, рахунок №26004055316782 (у гривнях).


Вл. інф.