Вадим Дoвгoрук, кіровоградський «кіборг» 3-гo полку спецпризначення, який під час бойових дій у зоні АТO втратив обидві ступні й ліву руку, успішно склав вступні іспити і став студентом університету. 

 


Цю радісну звістку повідомила волонтер Oксана Червoна на сторінці групи «Армія SOS Кірoвoград» в Фейсбуці (на знімку з Вадимом).


Тяжке поранення Вадим дістав в перший день оголошеного перемир'я, 16 лютого, коли його БТР вів колону по дорозі з Дебальцевого в Артемівськ. При виїзді з міста колону обстріляли. Один зі снарядів вибухнув всередині машини і Вадимові відірвало ліву руку. Залишаючись при пам'яті, тяжкопоранений хлопець вибрався з БТРа й добіг до придорожньої посадки. Там майже нерухомо, час від часу втрачаючи свідомість, він пролежав у снігу кілька днів. На четвертий день Вадима знайшов патруль «ЛНР». Йому ввели знеболювальне, дали напитися та доставили до лікарні в Луганську.


Згодом командири військової частини, де служив Вадим, зайнялися його порятунком. Це вдалося зробити за сприяння представників Спілки ветеранів Афганістану Луганської області. Бійця передали через представників ОБСЄ.


Попри фізичні втрати і все пережите, Вадим залишається веселою, доброю і відкритою людиною. 


Кіровоград.


Фото з Фейсбуку. 


P.S. Якось у лікарні Вадим пообіцяв матері: "Ось побачиш, скоро я буду ходити!". Для цього йому потрібні протези (одразу три). Небайдужі люди перераховують кошти на відкритий для цього на ім'я хлопця рахунок в "ПриватБанку", номер картки 5168742020803460.