На виставці, що проходить на Хмельниччині, підприємці показали товари, які виготовляють для армійців. Шість фірм з обласного центру та Красилова презентували доволі широкий асортимент продукції, починаючи із сухих продуктових наборів і закінчуючи амуніцією для військових. Виробники швидко опанували випуск взуття, тактичних розгрузок, теплого одягу, балаклав і бронежилетів. Як розповів представник фірми VELMET Дмитро Акінін, підприємство почало працювати над бронежилетами ще півтора року тому, коли військові відчували гостру потребу в них. Взятись за цю роботу вирішили ще й через те, що продукція, яка пропонувалась в той час захисникам батьківщини, коштувала надто дорого, адже високою була ціна на спеціальні металеві пластини, що використовуються в жилетах. Тож на підприємстві почали шукати свій сплав та способи його обробки. Тепер ці захисні пластини активно використовуються й іншими виробниками.


На виставці є і безпілотний коптер, розроблений досвідченим авіамоделістом. Він може безшумно піднятись на висоту до двох кілометрів та охоплювати для огляду значні території.


Підприємці готові і далі працювати над новими розробками, каже один із організаторів заходу Олександр Василишин. Однак сподіваються, що їхні старання будуть помічені та підтримані державою. Адже часто їм непросто самостійно пробитися на ринок навіть із якісним та недорогим товаром.


Хмельницький.