Призначення керівника державного підприємства, що входить до структури концерну «Укроборонпром», перетворилося на суцільний скандал. Після того як у директора херсонського суднозаводу «Паллада» (єдине підприємство з випуску доків на материковій Україні) Дмитра Єрмакова завершився термін дії трудового договору, концерн оголосив відкритий конкурс на заміщення цієї відповідальної посади. З-поміж семи його учасників був і Дмитро Єрмаков, котрого підтримав трудовий колектив підприємства.

За підсумками конкурсу з презентацією проектів подальшого розвитку заводу комісія визнала переможцем Володимира Пінькаса. Після чого засоби масової інформації просто вибухнули публікаціями про створення передумов для корупції в оборонній промисловості. Тож минуло лише кілька днів, і відставний генерал-майор відмовився від директорської посади. «Не хочу загострювати ситуацію в регіоні і створювати «конфлікт інтересів», — заявив Володимир Григорович в ексклюзивному бліц-інтерв’ю кореспонденту «Голосу України». Схожі коментарі він дав херсонським журналістам на терміново скликаній прес-конференції.


Щодо працівників заводу «Паллада», то вони розчаровані не так результатом конкурсу, як продовженням «безвладдя» на підприємстві. Нині жодного замовлення на виготовлення доків від «Укроборонпрому» і від інших бізнес-структур тут немає, борги з зарплати перевищили три мільйони гривень. Щоб вижити, верф хапається за будь-яку можливість — від випуску залізобетонних конструкцій мобільних блокпостів для українських військових і до використання власної причальної стінки для «перевалювання» вантажів деревини.


Херсонським корабелам конче потрібна людина, котра вивела б підприємство з затяжного «піке», і чітке бачення перспектив «Паллади» керівництвом «Укроборонпрому». Але ні того, ні іншого наразі немає.

Херсон.