Збірна команда України посіла перше місце в загальнокомандному заліку 13-го чемпіонату Європи зі стрільби кульової серед спортсменів із вадами слуху, що відбувався в місті Плзень (Чехія) з 3 по 9 серпня. Загалом змагалися учасники з 12 країн. Найзапекліша боротьба за медалі була між збірними України та Росії. Команда суперника повторила свій відмінний минулорічний результат, однак результати вітчизняних спортсменів були кращі.

У складі національної збірної досить вдало виступили кіровоградські спортсмени. На їхньому рахунку 11 медалей, серед яких 5 золотих.


Учень відділення інваспорту комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №3 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради» Олександр Костик виборов три золоті, срібну та бронзову нагороди і встановив два рекорди Європи. Сергій Фомін виборов по два «золота», «срібла» та дві «бронзи», встановивши рекорд Європи. Обидва спортсмени вже мають високі звання майстрів спорту України міжнародного класу.


Результати змагань справді вражають, адже кіровоградські спортсмени тренуються з пневматичною зброєю. Умов та дозволів на тренування з малокаліберною у кіровоградському тирі немає.

 

Кіровоградська область.

 

У стрілецькому тирі майбутніх чемпіонів Настю Юрову і Павла Іванова готує заслужений тренер України Ілгам Ібрагімов.

 

Переможці чемпіонату Європи з кульової стрільби серед спортсменів із вадами слуху, рекордсмени Олександр Костик (ліворуч) і Сергій Фомін зі своїм наставником, тренером КДЮСШ №3 Оленою Ібрагімовою.

 


Фото Ольги ТКАЧЕНКО та автора.