Футбол. Матч за Суперкубок УЄФА. 11 серпня.


«Барселона» (Іспанія) — «Севілья» (Іспанія). 5:4. Голи: Банега, 3, Мессі, 7, 16, Рафінья, 44, Суарес, 52, Рейєс, 57, Гамейро, 72, Коноплянка, 81, Педро, 115.


«Барселона»: тер Штеген, Дані Алвес, Піке, Маскерано (Педро, 93), Матьє, Іньєста (Роберто, 63), Бускетс, Ракитич, Мессі, Суарес, Рафінья (Бартра, 78). Тренер — Луїс Енріке.


«Севілья»: Бету, Коке, Рамі, Криговяк, Тремулінас, Іборра (Маріано, 80), Крон-Делі, Рейєс (Коноплянка, 68), Банега, Вітоло, Гамейро (Іммобіле, 80). Тренер — Унай Емері.


Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).


Тбілісі (Грузія). Стадіон імені Бориса Пайчадзе. 51 940 глядачів. 27 градусів.


Тільки великий оптиміст за рахунку 4:1 на користь «Барселони» міг стверджувати, що «Севілья» зрівняє рахунок. А нам удвічі приємно, що саме гол Євгена Коноплянки перевів зустріч в овертайм.


Суперкубок Європи одержав до своєї історії яскраву сторінку у вигляді цього матчу, який став унікальним. Уперше в ньому було забито дев’ять м’ячів (рекорд), уперше одна з команд відіграла три м’ячі відставання по ходу поєдинку.


Зустріч почалася дивним чином. На 16-й хвилині рахунок був 2:1 на користь «Барселони», причому всі три м’ячі команди забили внаслідок ідеального виконання штрафних ударів. Потім у «Севільї» взагалі стався провал, протягом якого каталонці просто возили й знищували суперника.


Справа дійшла до рахунку 4:1. І, здавалося, що побиття продовжиться. Але тепер уже «Барселона» зупинилася, відпустила ініціативу й розслабилася. Натомість у «Севільї» відкрилося друге дихання, її наставник Емері вгадав із замінами, і гра помітно змінилася.


Тепер уже андалусійці загострили гру, почали створювати моменти біля воріт каталонців і реалізовувати їх. Це і дало їм змогу зрівняти рахунок. Уся гра супроводжувалася божевільними емоційними викидами гравців, тренерів, неймовірною кількістю моментів і потужною атакувальною грою.


У додатковий час у гравців обох команд сил майже не залишалося, але залишався характер, котрий давав сил не знижувати гостроту і напруження. Розв’язка сталася після виконання штрафного. «Барселона» виявилася вдачливішою. Мессі виконав стандарт, а Педро встиг на добивання.


Навіть після цього «Севілья» не полишила боротьби за порятунок. Її гравець Аділ Рамі не влучив у порожні ворота з кількох метрів. Переможний рахунок на користь «Барси» так і не змінився. Але і її опонент відмінною грою заслужив на аплодисменти. Проте переможець лише один. Ним цього разу стала «Барселона».


Фото ФК «Севілья».