У Полтаві три дні тривало Свято меду, організоване обласною Спілкою пасічників. Приурочили його, звісно, до Медового Спаса, який відзначають завтра.

 

 

Понад два десятки майстрів солодкого ремесла продавали свою продукцію. Не лише мед, а й продукти бджільництва, які використовують у народній медицині, а також медове вино та медовуху. За товаром шикувалися черги, попри те що ціна меду — від 70 до 120 гривень за літрову баночку (залежно від того, з цвіту яких дерев чи квітів його наносили бджоли).


Однак деінде мед коштує сьогодні ще дорожче. А ще саме на таких святах можна, як то кажуть, із стовідсотковою впевненістю придбати справжній продукт, уникнувши фальсифікату. Тим паче за умови, що цьогоріч в обласному центрі схожі свята відбуваються удев’ятнадцяте(!). Тож чимало земляків поспішали до «своїх» пасічників, у яких мед купують роками.


Водночас із велелюдними торгами тривали збір коштів на допомогу родинам військовослужбовців — учасників АТО та благодійний ярмарок, який влаштували активісти найавторитетнішої волонтерської організації Полтави — «Команди небайдужих». Загалом під час свята скарбничка доброчинців поповнилася на 7034 гривні.


Полтава.


Фото автора.