Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, виступаючи по національному телебаченню, запевнив народ, що боротьба з терористами з Робочої партії Курдистану триватиме до переможного кінця. «Ми продовжимо кампанію доти, поки бойовики не складуть зброю і жодного терориста не залишиться на нашій землі», — заявив президент. Він повідомив, що від повітряних ударів по базах бойовиків, які тривають уже другий тиждень, вони зазнали «серйозних втрат».


Наче підтверджуючи слова президента, турецькі бойові літаки завдали нову хвилю ударів по позиціях курдських бойовиків у південно-східній частині Туреччини. «Сімнадцять цілей терористів-сепаратистів було частково уражено або повністю нейтралізовано», — зазначається в повідомленні турецької армії.


Турецькі ЗМІ повідомили, що в середу в провінції Мардін бойовики РПК скоїли напад на військових, які охороняли комплекс будівель урядової резиденції. Вони використовували ручні гранати й автоматичну зброю, у результаті чого два військовослужбовці отримали серйозні поранення. Одного з них доставлено у лікарню у вкрай тяжкому стані. Викликані бійці спецчастини по боротьбі з терористами блокували район і в перестрілці ліквідували двох до зубів озброєних бойовиків.


На жаль, повідомлення про такі напади на служителів правопорядку з’являються в турецькій пресі дедалі частіше. Консул Болгарії у Туреччині Георгій Дімов повідомив, що всі болгарські туристи й громадяни Болгарії, які постійно проживають у сусідній країні, відчувають страх від терактів бойовиків, що почастішали.