Зробив це після того як під час відвідин області почув вимоги хмельничан активніше проводити люстрацію на місцях. Одразу ж пообіцяв, що направить сюди комісію Міністерства юстиції, яка перевірить дотримання законодавства про очищення влади. 


Свою обіцянку виконав. Хмельниччина стала першою областю, куди Кабмін направив люстраційну перевірку. Проте, як заявила директор департаменту Мін’юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко, в області не виявили серйозних порушень, а також осіб, які автоматично підлягають під дію закону. До кінця тижня до комісії мають ще надійти відповіді з районів про наявність чи відсутність там таких посадовців. Керівники державних установ мають офіційно прозвітувати про це.


Хоча комісія очікує на офіційні документи, вже тепер може зробити висновки, керівники місцевих органів влади звільнилися за власним бажанням, тому на жодній посаді не залишилось тих, хто підлягає дії закону про люстрацію. Натомість порадили громадським активістам не плутати незадоволення того чи іншого чиновника і бажання зняти його з посади із виконанням відповідного закону.


Члени комісії вже зустрілися з керівництвом УМВС та особами, відповідальними за проведення люстраційних перевірок в структурних та територіальних підрозділах міліції. Вони цікавились кількісними та якісними показниками люстраційних процесів в управлінні, результатами проведених перевірок щодо керівного складу, а також претендентів на посади.


— У нас підписаний меморандум про співпрацю з громадськими організаціями, працює Громадська рада при УМВС, постійно проводяться круглі столи та громадські слухання, — розповів начальник обласного управління внутрішніх справ Микола Семенишин. — Жодне призначення на керівну посаду без обговорення з громадськістю не відбувається.


Хмельницький.