Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд (на знімку) звернула увагу Міністерства закордонних справ на те, що провокації у Широкиному в напрямку Старогнатівки є атаками, вчиненими російськими військовими разом з підтримуваними Росією бойовиками.

 


Коментуючи заяву керівника українського зовнішньополітичного відомства, як повідомляє прес-служба «Самопомочі», Оксана Сироїд підкреслила, що ці атаки є свідомими кроками, які мають на меті підірвати зусилля з деескалації ситуації навколо Широкиного, і вчинені підтримуваними Росією бойовиками.


«Голові українського зовнішньополітичного відомства, як нікому іншому, потрібно називати речі своїми іменами, а не маскувати їх за абстрактними формулюваннями. На окупованих територіях Донецької та Луганської областей діють російські військові, і Росія є стороною та джерелом конфлікту», — наголошує вона.


Стосовно заяви міністра закордонних справ про те, що Росія має вжити всіх можливих заходів, щоб запобігти подальшому загостренню на Донбасі, Оксана Сироїд зазначила: для цього РФ має зробити три речі. Зокрема, забрати своїх військових, техніку та гроші, що йдуть на фінансування Росією бойовиків.