Співробітники Інтерполу в Італії затримали екс-депутата Верховної Ради України від Одеси й лідера партії «Родіна» Ігоря Маркова.

 

Затримання підтвердили в МВС України. «Ігор Марков затриманий у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу», — повідомив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко. Генеральна прокуратура України готує документи для італійської влади на екстрадицію Маркова.


У грудні 2014 року Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук Ігоря Маркова за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство із завданням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної державної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника Катерині ІІ.


Ігор Марков відомий своєю яскраво вираженою антиукраїнською позицією. Нещодавно він увійшов до так званого «комітету порятунку України» на чолі з Миколою Азаровим і отримав посаду «міністра економіки» в так званому «альтернативному уряді України».


Одеська область.