Попри те, що наша країна переживає складний період, інвестори вже починають виявляти інтерес до української економіки. Одним із перших таких кроків стануть майже 11 млн. євро, які має намір інвестувати нідерландська компанія «Галіція Грінері БВ» у Львівщину.

Якщо точніше, то йдеться про 10,75 млн. євро для запуску нового сільськогосподарського проекту в Буському районі. Його обговорювали під час робочої зустрічі голови Львівської ОДА Ірини Сех з головним виконавчим директором компанії Пітером де Фрейдом, а також менеджером Фонду нових ринків голландського банку FMO Стівеном Дюжверменом, повідомили у прес-службі ЛОДА.
Для втілення проекту голландці вже підібрали земельну ділянку в 20 гектарів. На першому етапі мають намір збудувати там тепличне господарство, площею шість гектарів. Встановлять дві теплиці, де вирощуватимуть перець та помідори, а також зелень і салати. Буде й складське приміщення, розповів Пітер де Фрейд.
За словами голландців, причиною того, що вони починають свій бізнес із 6 гектарів, є брак відповідних фахівців в Україні. Для того, щоб їх підготувати, вони самі проводитимуть навчання, а також розраховують на співпрацю із Львівським аграрним університетом.
За словами Ірини Сех, важливо те, що даний проект має виразно екологічний напрям. Також очільниця області відзначила, що уряд України декларує низку законодавчих змін, щоби території могли самостійно визначати шлях свого розвитку.
До речі, торік в економіку Львівщини вкладено 88,3 млн. доларів США, при цьому лідером за обсягом інвестицій була Польща, на частку якої припадає майже третина іноземних інвестицій.