Прискорити процедуру держзакупівель пожежної техніки та забезпечити передачу пального з держрезерву до Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Таке доручення відповідальним міністерствам дав Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Глава уряду наголосив, що на процедуру держзакупівель було виділено 200 мільйонів гривень, і доручив розібратися, що відбувається з придбанням пожежної техніки. «Ми з вами останній раз із приводу пожеж зустрічалися 15 червня. У мене така чудова довідка: все виконано, все зроблено. Довідку прочитаєш — жодної пожежі в країні не має бути. Всі адміністрації, міністерства відзвітували. Щоправда, зовсім інше відбувається в реальності», — зазначив Арсеній Яценюк. Прем’єр-міністр попросив Антимонопольний комітет прискорити процедуру розгляду тендера.


Крім того, він звернувся до Мінекономіки із дорученням разом із Держрезервом за невідкладною процедурою внести проект рішення уряду щодо передачі авіаційного пального до ДСНС. «Тому що у нас буде, як завжди. Всі дізнаються через місяць про те, що термін придатності цього пального вже закінчився. І ні пального не буде, ні можливості для Державної служби з надзвичайних ситуацій здійснювати вильоти», — наголосив Прем’єр-міністр. Пропозицію про передачу такого палива озвучив глава ДСНС Микола Чечоткін (на знімку праворуч). За його словами, термін придатності цього палива закінчується через місяць, і для його утилізації потрібні кошти.

 

 

Водночас глава уряду наголосив на необхідності розслідування кримінальних справ і притягнення до відповідальності винних у підпалах лісів, що спричиняє сотні мільйонів збитків для української економіки. А. Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ разом з обласними управліннями і правоохоронною системою надати звіт про те, які кримінальні провадження порушені, які справи передані до суду і що ще необхідно для притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних в умисних підпалах.


У свою чергу, заступник міністра внутрішніх справ Олексій Руденко повідомив, що Міністерство внутрішніх справ до кінця серпня передасть до суду матеріали справи щодо компанії «БРСМ-Нафта». За словами О. Руденка, нині триває розслідування щодо діяльності компанії.


До того ж через збільшення випадків пожеж прем’єр доручив МВС відправити до зони відчуження для охорони території додатковий контингент Національної гвардії.


Вл. інф.


Фото з сайту www.kmu.gov.ua