Голова Палати Депутатів Італійської Республіки Лаура Болдріні наголошує на незмінності офіційної позиції Італії щодо засудження анексії Криму Російською Федерацією.


Голова Палати Депутатів Італійської Республіки Лаура Болдріні надіслала відповідь на лист Голови Верховної Ради України В. Гройсмана, у якому він висловив занепокоєння своїй італійській колезі через інформацію щодо намірів окремих представників політичної партії «Рух п’яти зірок» восени поточного року відвідати Крим на запрошення окупаційної російської влади. У листі керівника українського парламенту зазначалося, що такі дії італійських парламентаріїв грубо суперечитимуть нормам міжнародного права, українському законодавству та консолідованій позиції Європейського Союзу щодо неприйнятності окупації Росією території Автономної Республіки Крим.


Пані Л. Болдріні у своєму листі-відповіді наголошує на незмінності офіційної позиції Італії щодо анексованого Російською Федерацією Криму. Вона зазначила, що наміри деяких італійських депутатів відвідати Крим є їх власною ініціативою. «Якщо такий візит відбудеться, він не вплине на офіційну позицію Італії щодо окупації і подальшої анексії Криму Російською Федерацією. Справді, моя країна завжди повністю поділяла позицію Європейського Союзу, який рішуче засуджує і не визнає анексію, заявлену Російською Федерацією», — написала Голова Палати Депутатів у своєму листі очільнику українського парламенту.


Водночас у листі «відзначено важливість для італійської сторони подальшого зміцнення дружніх україно-італійських міжпарламентських стосунків».


Прес-служба Верховної Ради України.