Громадська організація «Батьківська Рада Львівщини» звернулася до міського голови Львова Андрія Садового та голови обласної державної адміністрації Олега Синютки з проханням роз’яснити ситуацію щодо оплати шкільних підручників.


Як повідомляв «Голос України», цьогоріч мали надрукувати увесь комплект підручників для 4-х і 7-х класів. Від початку у державному бюджеті було закладено кошти лише на друк шкільної літератури для пільговиків -зокрема, дітей-сиріт, вихованців багатодітних родин. Решта мали купувати книжки за батьківські кошти.


Під завісу навчального року МОН дезавуювало власну заяву про те, що з вересня за таку літературу доведеться платити. У новому навчальному році всі школярі будуть забезпечені підручниками за рахунок держави, повідомив пізніше на брифінгу і заступник голови адміністрації Президента Ростислав Павленко. Кошти на придбання підручників для учнів з’являться за рахунок скорочення витрат на зарплати та соціальні гарантії народних депутатів на 131 млн. грн. і на секретаріат Кабінету Міністрів — на 49 млн. грн. При цьому з державної скарбниці, розповів Павленко, виділять лише половину необхідних коштів, решту знайдуть у місцевих бюджетах.
За розрахунками Міносвіти загалом на друк підручників мали витратити 365 млн. грн. 17 липня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо збільшення витрат на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії коштів на оплату праці і соціальне забезпечення народних депутатів України)» і додала на друк шкільної літератури 131 млн. грн. «Батьківська Рада Львівщини» просить роз’яснити, чи закладені у місцеві бюджети кошти для дофінансування закупівлі підручників.