За участю Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича та громадськості Житомира відбулася презентація доступності інфраструктури залізничного вокзалу для людей з обмеженими фізичними можливостями. 

 


Завдяки співпраці обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я», Департаменту безпеки Міністерства інфраструктури та Укрзалізниці на станції з’явилися пандуси, спеціалізовані туалетна та душова кімнати, засоби навігації для маломобільних груп населення. Для паркування визначено спеціальні місця для стоянки та встановлено відповідний знак. Як зазначив Валерій Сушкевич, дуже важливо, що людина з обмеженими можливостями, під’їхавши до східців вокзалу, не буде просити у когось допомоги і відчувати себе приниженою. Це стосується, зокрема, воїнів АТО, яким потрібно їхати на протезування до Києва.
Також він повідомив, що наступного тижня українська делегація звітуватиме у Женеві, як виконується Конвенція про права інвалідів. Проблем чимало, але певні кроки всередині країни здійснені.

Житомир.


Фото прес-служби міської ради.