Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 5-й тур.


14 серпня. «Шахтар» — «Дніпро». 0:2. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 13 213 глядачів. Рефері — Жабченко (Хмельницький). Голи: Матеус, 84, Селезньов, 90+4. Вилучено Шевчука («Шахтар», 90+2, два попередження).


15 серпня. «Олімпік» — «Олександрія». 1:0. Київ. НТК імені Віктора Баннікова. 700 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Гол: Кадимян, 36.


«Металург» — «Ворскла». 1:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 800 глядачів. Рефері — Головков (Київська область). Голи: Корнєв, 34 — Дитятьєв, 61.


«Динамо» — «Карпати». 3:0. Київ. НСК «Олімпійський». 17 476 глядачів. Рефері — Вакс (Хмельницький). Голи: Велозу, 22, Ярмоленко, 53, Мораес, 72.


16 серпня. «Сталь» — «Волинь». 1:2. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 2 100 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Кулач, 48 — Пшеничних, 29 (автогол), Кобахідзе, 80.


«Металіст» — «Говерла». 2:2. Харків. ОСК «Металіст». 7 260 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Рудика, 42, Рижук, 86 — Ягодінскіс, 38, Хльобас, 39.


«Чорноморець» — «Зоря». 0:2. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 9 244 глядачі. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Петряк, 47, Караваєв, 57.


Зустріч проти «гірників» показала, що побоювання стосовно від’їзду лідерів «Дніпра» зовсім не перекреслюють можливості та боєздатність виконавців, які залишились. Варто зазначити, що умовні гості цього разу налаштувалися зовсім інакше, ніж на попередній поєдинок проти «Динамо».


Футболісти «Шахтаря» до перерви змарнували чимало реальних моментів. А після відпочинку був відкритий футбол, який подобається глядачам. Гольові моменти виникали із завидною регулярністю. «Дніпро» за їхньою кількістю трохи поступався. Натомість дніпропетровці особливо надійно діяли в обороні. Варто відзначити майже ідеальну гру Бойка. Саме це і завадило «Шахтареві» реалізувати бодай момент.


Заміни, котрі зробив Мірча Луческу, не посилили і не послабили команду. А от заходи гостей у цьому плані виявилися неоднозначними. Бабатунде невдало дебютував і на полі не затримався, тоді як Безус сміливо брав ініціативу на себе, і саме він організував гольовий випад Матеусу. У компенсований час «Шахтар» залишився у меншості, а ще один гострий випад дніпрян другим влученням завершив Селезньов.


*** 


Мирон Маркевич:


— Самовіддача сьогодні була хороша, зіграли дуже грамотно в обороні. Команда виконала те, що ми просили. Обіграти «Шахтар» на його полі не кожному вдається.


Основним завданням для нас було не дати розбігтися Тайсону і Марлосу, а також, звичайно, Тейшейрі, їхньому найкращому гравцеві. У нас це вийшло.


Ми взагалі краще граємо в другому таймі, ніж у першому, так було і з «Динамо», і з «Чорноморцем», що підтверджує добрий фізичний стан команди.


*** 


Мірча Луческу:


— Одразу хочу подякувати вболівальникам за підтримку. Була відмінна атмосфера. Тепер про матч. «Дніпро» заслужив перемогу. Суперники зіграли прагматично, закрили нам усі зони в атаці, а самі діяли на контратаках.


Я невдоволений грою підопічних, вона була якоюсь нервовою. Плюс, звичайно, незрозумілі дії Шевчука. В такому віці не можна собі такого дозволяти. Він дорого за це заплатить.