Так буде і цього разу

 

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вручив премії Кабінету Міністрів представникам української молоді, які мають особливі заслуги у розбудові держави. Церемонія нагородження відбулася у Залі чемпіонів НСК «Олімпійский».


«Хтось написав наукову працю, хтось має здобутки у спорті. Тут присутні і герой Майдану, і герої антитерористичної операції. Кожен з присутніх на врученні цієї премії просто заслужив її», — наголосив Арсеній Яценюк.
Серед 60 лауреатів премії КМУ за особливі досягнення молоді в розбудові України в номінації «За особисту мужність» був Роман Качан — хлопець із багатодітної родини, який обстоював свою громадянську позицію на Майдані.


Нагороду «За особисту мужність» також отримав герой АТО Володимир Муляр. БМП, в екіпажі якої перебував Володимир, була підбита сепаратистами. Троє бійців екіпажу загинули. Під час бою він врятував життя командира підрозділу — переніс пораненого від палаючої БМП в захищене місце та надав першу медичну допомогу.


Арсеній Яценюк наголосив, що в наших силах, у силах кожного українця змінити країну: «І якщо хтось думає про те, що зміни в країні відбуваються тільки завдяки уряду, Президенту, депутатам, — це неправда. Зміни в країні відбуваються завдяки таким, як ви. Роль кожної особистості в долі країни і в історії визначає майбутнє країни, нації, нашої держави в цілому».


«Якщо кожен громадянин країни, я підкреслюю, кожен, який хоче змін, хоче, щоб Україна не просто мала назву «європейська держава», а стиль життя українців відповідав високим стандартам, була робота, зарплата, не було корупції, країна справді йшла до успіху, сам собі скаже: від мене дуже багато залежить, я здатний змінити цю країну, але я почну змінюватися з себе, з робочого місця, де я працюю, зі своєї родини, зі своєї хати, зі свого ставлення до близьких, друзів, зі свого ставлення до нашої країни в цілому, — тоді зміни обов’язково невідворотні», — наголосив Прем’єр-міністр.


Глава уряду зазначив, що нині Україна проходить надскладні випробування, яких світ та Європа не бачили за останні кілька десятиріч. «Це не перші випробування для України і українців. І щоразу нам вдавалося перебороти їх і вийти переможцями. І цього разу нам це вдасться. Немає тих, які боролися проти України і українців. Але Україна є, українці борються. І ці українці — це кожен із вас».


Арсеній Яценюк подякував молоді: «Від імені уряду просто щиро вам дякую за боротьбу, досягнення і за те, що ви просто особистості з великої літери. Ви чесно заслужили від української держави набагато більше, ніж сьогодні буде вручено. Але це наша не остання зустріч. Нам є над чим працювати, а вам є чого досягати. Слава Україні!»

Із рук Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка нагороду за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За спортивні досягнення» отримує Олександр Гонгальський. 



Фото Сергія Ковальчука.