Володимир Мельник (Луцьк, Волинська область): «Чи планує держава збільшити фінансування на реабілітацію і соціальне забезпечення наших військовослужбовців?»


Заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко (на знімку): «Уряд прийняв рішення про збільшення коштів на протезування до 2,2 млн. грн. Тому учасники антитерористичної операції, які потребують складного протезування, будуть забезпечені ним у встановлені терміни. Також виділяються кошти і на реабілітацію бійців за кордоном.

 


Міністерство внесло деякі коригування щодо забезпечення протезування для учасників АТО, тим самим створило конкурентне середовище серед українських компаній. Їх кількість поки що невелика, а рівень технологій недостатній. Тому ведуться переговори щодо можливості створення на базі протезно-ортопедичних державних підприємств реабілітаційних центрів, які працюватимуть за європейськими зразками. Вже є домовленість із українськими та іноземними інвесторами для надання технічного обладнання і проведення ремонтних робіт відповідно до стандартів реабілітаційного центру.


Крім того, вже запрацювала програма щодо закупівлі житла сім’ям загиблих воїнів АТО. На це виділено 300 млн. грн. Фінансування розпочалося в липні. Міністерство відслідковуватиме закупівлю житла. У разі надлишку коштів є можливість їх перерозподілу для надання допомоги інвалідам першої та другої групи серед учасників АТО».

 

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».