У темний час доби активні бойові дії — провокації з боку бойовиків, перестрілки в прифронтовій смузі, обстріли позицій сил АТО з артилерії — ведуться безперервно. Зосередження важкої техніки і живої сили окупантів в Донецьку, Спартаку, Ясинуватій і на території аеропорту триває. У селищі Оленівка стоїть військова техніка ворога, яка обстрілює лінію оборони ЗСУ південніше Мар’їнки. Таку інформацію учора повідомили в прес-центрі АТО.


За інформацією керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки, неспокійно і на луганському напрямку. Так, останню добу інтенсивним обстрілам піддавалися смт Станиця Луганська, с. Кримське, с. Валуйське та район залізничної станції Вільхова. «Бойовики почали «точковий обстріл» області, інтенсивно обстрілюючи вночі то один прифронтовий район, то інший», — повідомив він. 


У свою чергу, спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов учора на брифінгу в столиці заявив, що на кордоні з Україною перебуває понад 50 тисяч російських військових. За його словами, РФ продовжує чинити тиск на українську сторону, яка зайняла принципову, тверду позицію на переговорах у Мінську. 


При цьому він підкреслив, що обстріл передмістя Маріуполя у ніч на понеділок є доказом того, що бойовики не гребують будь-якими варіантами, спрямованими на максимальне загострення ситуації на Донбасі». «Представники так званих «ДНР» і «ЛНР» не шукають миру, а максимально нагнітають обстановку», — сказав він. 


Як зазначив «Голосу України» керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, нині в соцмережах активізувалися так звані кремлівські боти, які поширюють інформацію про нібито запланований український наступ.


«Проте саме бойовики, а не навпаки, намагаються втягнути українську армію у бойові дії. Підтвердженням цього є рекордна кількість обстрілів бойовиками останніми днями позицій сил АТО. До того ж на окупованій території ворог вже майже не приховує бойову техніку РФ: ледь не щодня танки можна побачити в Донецьку чи Новоазовську», — зазначив він.