Програвши британському лорду, дворазовому олімпійському чемпіону Себастьяну Кое на виборах президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІAAF), українець, олімпійський чемпіон, людина-рекорд Сергій Бубка впевнено переміг у голосуванні за віце-президентів. На Конгресі ІAAF у він одержав 187 голосів президентів національних федерацій з 210, котрі брали участь у заході. Делегати вибирали чотирьох кандидатів із семи претендентів.


За традицією, той із віце-президентів, хто одержав найбільше голосів на виборах, призначається першим.


Лише результати


Футбол. Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Перші матчі. 18 серпня. «Астана» (Казахстан) — АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія). 1:0. БАТЕ (Білорусь, Борисов) — «Партизан» (Сербія, Белград). 1:0. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Брюгге» (Бельгія). 3:1. «Спортинг» (Португалія, Лісабон) — ЦСКА (РФ, Москва). 2:1. «Лаціо» (Італія, Рим) — «Байєр» (Німеччина, Леверкузен). 1:0.


«Дніпро» посилюється


Офіційний сайт дніпропетровського «Дніпра» повідомляє про підписання контракту з колишнім гравцем харківського «Металіста» і національної збірної України Едмаром.


Термін дії угоди гравця з клубом — рік. Він виступатиме під восьмим номером.


***


Півоборонець французького «Лілля» і збірної Коста-Рики Джон Гайро Руїс може стати гравцем «Дніпра».


Учора 21-річний футболіст мав прибути до Дніпропетровська. ФК «Дніпро» планує підписати з ним орендну угоду.


До речі, попередній сезон Руїс провів у оренді в бельгійському клубі «Остенде», забив 6 м’ячів у 32 матчах. Також в активі півоборонця чотири матчі за збірну Коста-Рики.


Ломаченко запрошує Рігондо до бою


Бокс. Чемпіон WBO Василь Ломаченко кинув виклик володареві поясів WBA і WBO Гільєрмо Рігондо.


27-річний українець звернувся до 34-річного кубинця з офіційною пропозицією про поєдинок.


Ломаченко у професіональній кар’єрі здобув чотири перемоги і раз програв. Українець є дворазовим чемпіоном Олімпійських ігор (Пекін, Лондон).


В активі Рігондо, який також завойовував олімпійське «золото» двічі (Сідней, Афіни), 15 перемог на «профі» ринзі та жодної поразки (10 боїв завершив нокаутами).


***


Обов’язки рефері в ринзі на поєдинку за титул інтерконтинентального чемпіона WBO Олександра Усика з Джонні Мюллером (ПАР) 29 серпня в Києві виконуватиме досвідчений Інго Баррабас (Німеччина). Йому довелось судити бої в півтора десятках країн по всьому світу — Німеччині, Швейцарії, Австрії, Польщі, ПАР, Франції, РФ, Великій Британії, Бельгії, Італії, Угорщині, Сербії, Словенії, Македонії, США, Намібії.


Баррабас побував третьою людиною в ринзі на 174 боях і вдвічі більшу кількість боїв обслужив у ролі бокового судді. Понад чотири десятки протистоянь, на яких він працював рефері, були титульними, включаючи бій за пояс чемпіона світу ІBF у півсередній вазі між тоді чинним його володарем словенцем Яном Завецом і претендентом з Аргентини Родольфо Есекилем Мартінесом.


Супервайзером бою Усик — Мюллер стане віце-президент WBO у країнах Європи Іштван Ковач (Угорщина), який свого час був чемпіоном світу в напівлегкій вазі за версією цієї організації, а в аматорах здобув «золото» Олімпіади-1996 в Атланті (США).


Боковими суддями на поєдинку Усик — Мюллер стануть досвідчені професіонали — Міккі Венн (Велика Британія), Юрій Копцев (РФ) і Жолтан Еньєді (Угорщина).


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.