Сергій Омельчук (Рівне):


1. Коли влада нарешті зверне увагу на проблему незаконного видобудку бурштину? 


2. Що парламент планує зробити для вирішення проблеми з першим місцем роботи для молоді?


Народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок:

 


1. Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про видобування та реалізацію бурштину. Звісно, він недосконалий. Але це гарний початок. Мені, як нікому, відомі проблеми із бурштинодобуванням. Саме тому і запропонував провести виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції у Сарнах. Адже проблема не лише у видачі приватним старателям дозволу на видобуток бурштину. Основна біда у тому, що силові структури змушують давати хабарі за встановлення артілей. Тож законопроект має захищати і регулювати діяльність приватних старателів.


2. Нині у Верховній Раді за ініціативи нашої фракції зареєстровано законопроект, який передбачає створення молодіжних центрів. Вони мають здійснювати інформаційно-ресурсне забезпечення та взаємодію державних органів, установ, громадських об’єднань, благодійних організацій щодо реалізації молодіжної політики. Тобто молоді буде легше реалізувати себе, виявити потенціал у певній сфері та розвивати свої навички.

 

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».