Світовий банк виділив Україні 732 мільйони доларів на інвестиційні проекти, спрямовані на розвиток міської інфраструктури та підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання.


Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.


За даними цього відомства, на розвиток міської інфраструктури спрямують 350 мільйонів доларів (300 млн. — за рахунок коштів позики Світового банку реконструкції та розвитку і 50 млн. — від Фонду чистих технологій). Термін реалізації проекту — шість років.

Він складається з декількох субпроектів у сфері водопостачання, водовідведення та пілотного проекту щодо поводження з твердими побутовими відходами на 11 комунальних підприємствах дев’яти міст: Києва, Харкова, Кіровограда, Житомира, Краматорська, Коломиї, Тернополя, Черкас та Івано-Франківська.


На втілення ще одного інфраструктурного проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» наша країна отримала 382 млн. доларів. Термін його реалізації також становить шість років, а братимуть у ньому участь підприємства з централізованого теплопостачання Вінниці, Дніпропетровська, Кам’янця-Подільського, Миколаєва, Харкова, Херсона та Чернігова. А також з Дніпродзержинська, Кіровограда, Коростеня, Прилук, Тернополя та Чугуєва.


Вл. інф.