Особи, які перебувають у базі даних Інтерполу, не зможуть пройти через державний кордон України і будуть затримані прикордонниками. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час відвідання пункту пропуску через державний кордон «Бориспіль».


Він зазначив, що в рамках запровадження заходів з лібералізації візового режиму Україна повинна зробити «масу технічної роботи для того, щоби українські громадяни отримали право безвізово їздити до країн—членів Європейського Союзу, до шенгенської зони». «І те, що сьогодні відбувається в аеропорту «Бориспіль» — це одна з ключових технічних умов, які необхідно було виконати для України, щоби просунутися в питанні лібералізації візового режиму», — зазначив Арсеній Яценюк.


24 серпня Україна виходить з так званої бази розшуку країн СНД, тому що Москва не виконує процесуальні доручення. «І наше під’єднання до баз даних Інтерполу означає, що тепер ми стали частиною єдиної міжнародної системи розшуку злочинців», — наголосив глава уряду.


Він також зазначив, що суттєво скорочується термін проходження громадянами українського державного кордону.


Крім того, Державна прикордонна служба повністю змінює систему управління. Зокрема, з дев’яти служб на кордоні залишаться тільки дві: Державна прикордонна служба і Державна фіскальна служба (митниця). Скорочення контролюючих служб є частиною плану дій з лібералізації візового режиму.