Завдяки роботі волонтерів, благодійних фондів і гуманітарних місій, під час бойових дій на сході вдалося врятувати життя мільйонів українців. Про це у День гуманітарної допомоги заявила народний депутат від Опозиційного блоку Наталія Королевська.


«На жаль, з початком бойових дій на Донбасі мільйонам українців довелося на собі відчути важливість тієї роботи, яку виконують сьогодні волонтери, благодійні організації і гуманітарні фонди. Якби не ці люди, Україна зазнала б набагато більших людських втрат у ході цього конфлікту», — заявила Наталія Королевська.


За її словами, якоїсь миті волонтери, підставивши своє плече державі, повністю перебрали на себе її функції, доставляючи гуманітарну допомогу в гарячі точки, одягаючи та взуваючи військовослужбовців, допомагаючи тим, хто залишився ні із чим на вже підконтрольних Україні територіях, відбудовуючи житло.


«З початком бойових дій ми заснували в Слов’янську благодійний фонд «Дорога життя», волонтери якого, під час обстрілів міста, вивозили в безпечні місця інвалідів, ветеранів, дітей і простих місцевих жителів», — повідомила Королевська.