Шановні співвітчизники!


Щиро вітаю вас з найголовнішим святом нашої країни — Днем незалежності України.


Цього року ми святкуємо 24-ту річницю незалежності. За цей час ми пережили дві революції, а зараз у нашій країні йде війна. Фактично сьогодні ми дорогою ціною — ціною життя і здоров’я кращих українських синів і дочок — виборюємо незалежність власної держави, доводячи всьому світу, що Україна — країна вільних людей. Це наш європейський вибір. Це наше майбутнє.


Теперішній період став одним із найважчих і найскладніших для українців та української державності. Хоча вже є і перші перемоги. Швидкого темпу набувають реформи в усіх сферах життя — в органах влади, в судовій системі, в силових структурах. Трохи більше ніж за рік ми створили по суті нову армію, нова поліція вже з’явилася в столиці, а згодом працюватиме по всій країні. Та найважливіше: ми стали єдиною нацією, ми відчули, що ми українці.


Ми стоїмо на порозі прийняття доленосних історичних рішень. Розпочато процес внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади, що остаточно відмежує нас від пострадянського централізованого минулого, дасть можливість більш якісно розвиватися регіонам, а отже, змінить на краще життя мільйонів українців.


Я переконаний: ми обов’язково побудуємо нову сучасну європейську державу!


Дорогі громадяни України! Сердечно дякую тим, хто пішов до лав армії захищати нашу державу, волонтерам, які допомагають нашим бійцям відстоювати Вітчизну, що зараз у небезпеці. Низький уклін хліборобам, металургам, лікарям та вчителям, усім, хто працює і живе заради України. Зі святом вас! Бажаю всім доброго здоров’я, особистого щастя, гарних справ в ім’я нашої великої країни.


Слава Україні!


Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.