Футбол. Ліга Європи. Раунд плей-оф. Перший матч. 20 серпня.


«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Легія» (Польща, Варшава). 0:1. Гол: Кухарчик, 48.


«Зоря»: Шевченко, Опанасенко, Чечер, Сіваков, Каменюка, Чайковський (Любенович, 46), Гордієнко, Караваєв (Ліпартія, 70), Малиновський, Петряк (Хомченовський, 46), Будківський. Тренер — Юрій Вернидуб.


«Легія»: Куцяк, Берешиньский, Жезнічак, Паздан, Бжиський, Гільєрме, Фурман, Йодловец, Кухарчик, Прийович (Дуда, 75), Ніколич (Сагановський, 89). Тренер — Геннінг Берг.


Рефері — Тасос Сідіропулос (Греція).


Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 7 000 глядачів. 18 градусів.


Суперник не дав зіграти «Зорі», котра цього разу, на жаль, була не схожа на себе. Середину поля вона програла і боротьбу в цілому також. Хоча в дебюті луганчани діяли досить привабливо, намагалися загострити ситуацію, грали флангами. На 5-й хвилині Малиновський підступною дугою відправив м’яч у «дев’ятку». Але воротар у фантастичному стрибку відвів біду. Куцяк урятував «Легію» і через чотири хвилини, коли господарі розіграли штрафний.


І це було. А потім несподівано футболісти «Зорі» виключилися з боротьби і фактично до кінця матчу грали хаотично, припускаючись величезної кількості помилок. Натомість гості підтвердили репутацію команди, котра має високий відсоток реалізації стандартних положень. «Легія» розіграла кутовий, Жезнічак виграв боротьбу в Любеновича і переправив м’яч Кухарчику, який перестрибнув Сівакова і ударом головою зблизька вразив ворота «Зорі».


Зрозуміло, що «Зоря» потрапила до складної ситуації. Але не все ще втрачено. Поразка в один м’яч — ще не катастрофа. Тому треба вірити і боротися. Попереду матч у відповідь у Варшаві, де на луганчан чекають ще пекучіші події. Однак є тиждень для того, щоб підготуватися належним чином. І спробувати врятувати ситуацію. 
Як то кажуть, надія вмирає останньою.


***


— Що треба зробити для виправлення ситуації? — запитали Юрія Вернидуба.


— Покласти м’яч униз, контролювати його і додати в агресії. Сьогодні вона була присутня тільки перші тридцять хвилин, потім десь поділася. Не можна давати суперникові отак вільно грати й не можна так багато помилятися. Я розумію, що була знервованість, але потрібно вміти брати себе в руки. Подивимося сьогоднішній матч, розберемо його й поїдемо грати до Варшави...


***


Матч у відповідь відбудеться 27 серпня. Отже, трохи часу для аналізу помилок і їх виправлення, для підготовчої роботи є. А ще «Зоря» 23 серпня зіграє в 1/16 фіналу Кубка України в Херсоні проти місцевого клубу «Кристал».