У селі Недогарки Кременчуцького району на Полтавщині врочисто відкрили капітально відремонтовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Подія стала знаковою для мешканців одразу двох сільрад — Недогарківської та Максимівської. Тиждень тому за їхньою доброю волею на сесії облради прийняли рішення про створення нової об’єднаної територіальної громади — Недогарківської.


До неї увійшли п’ять сіл — Недогарки, Максимівка, Панівка, Пащенівка та Рокитне-Донівка. За такого реформування всі без винятку тамтешні селяни одержуватимуть кваліфіковану меддопомогу в сучасному приміщенні. Реставрували його за кошти місцевих підприємців. Тепер у Недогарках функціонує найкращий у районі стоматологічний кабінет, відкрито палату стаціонарного перебування хворих на шість ліжок. А кожен лікар-спеціаліст приймає в окремому робочому кабінеті.


Селяни сподіваються, що, згуртувавшись (а значить, ставши сильнішими, спроможнішими, передовсім фінансово), вони разом відремонтують ще не один соціальний об’єкт.


Полтавська область.