В оборонному відомстві уточнили список документів, що необхідні для нарахування премій за знищену техніку окупантів. Його опублікував на своїй сторінці в Фейсбуці глава групи Координаційного штабу волонтерів «Сармат» при Міноборони Олексій Ліпіріді.

 

 


«Бойові тисячі й премії за підбиту техніку. Детальна інструкція. Відповідно до цього алгоритму щодня видаються накази командувачам АТО про нарахування премій. У перелік входять такі документи: бойовий наказ (розпорядження, рапорт) командира частини; рапорт командира підрозділу про участь у бойових діях із зазначенням особового складу (за днями); виписка з журналу бойових дій, книги служби нарядів частини або підрозділу; бойове донесення», — написав він.


Ці документи подаються в штаб сектору, де юрист перевіряє правильність заповнення документів, при цьому звертаючи увагу на збіг дат і подій з журналами бойових дій та зведеннями. «Якщо все добре, документи передаються в штаб АТО, де фінансисти готовлять проект наказу командувача АТО про нарахування премій», — сказав він.


Поширена думка, зазначив О. Ліпіріді, що подані документи повертають нібито «через неправильні коми, граматичні помилки й інші дрібниці». «Це не так. Важливі тільки істотні деталі», — пояснив він.