У Донецькій області запрацював оновлений контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве» у напрямку міста Артемівська. Напередодні його роботу проінспектував керівник Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

Глава області зазначив, що контрольний пункт обладнаний за польським варіантом: розширена транспортна смуга, створені спеціальні «кишені» для заїзду машин. В обох напрямках розміщені по три контрольно-пропускні кабінки, завдяки чому кілька автомобілів можуть одночасно проходити перевірку і не заважати руху. 


Пункт обладнаний всіма зручностями, а також обнесений залізобетонними плитами, на яких розвішані банери з написами «Україна любить тебе!», «Україна тебе чекає!».


Ще два місяці тому однією з головних проблем на КП були 10-кілометрові черги. З метою розвантаження транспортного потоку керівництво області ініціювало, по-перше, відновлення контрольного пункту «Зайцеве», а по-друге — перенесення контрольного пункту в’їзду-виїзду «Бугас» ближче до селища Новотроїцьке на маріупольському напрямку.


Завданням, за твердженням глави обласної військово-цивільної адміністрації, було не тільки поліпшити роботу пунктів пропуску, прискорити процедуру перевірки документів, а й вселяти людям, які перетинають лінію розмежування, відчуття підтримки та розуміння, що вони вдома. «Жителі Донецької області, які вимушено опинилися на тимчасово окупованій території, повинні знати, що їх тут чекають, що в Україні насправді вільне життя і перспектива розвитку», — підкреслив керівник ОДА.


Вл. інф.