У Львові минулої неділі понад 400 працівників нової поліції склали присягу на вірність українському народові. У церемонії також взяли участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, очільник МВС Арсен Аваков, глава Львівської ОДА Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Текст присяги зачитав начальник патрульної поліції міста Львів — Юрій Зозуля: «Я, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити українському народові, дотримуватися Конституції і законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права та свободи людини, честь держави. Із гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки».


У своєму виступі Арсеній Яценюк зауважив, що Львів став не першим, однак і не останнім містом, де з’явилася нова поліція. «Після Києва до Львова прийшло нове обличчя української поліції, нове ставлення держави до громадян. Це не просто нова форма, це — новий формат роботи, який крок за кроком змінить Україну», — сказав він.


Присутніх також привітав міністр МВС Арсен Аваков та його перший заступник Ека Згуладзе: «Ви поки що не герої, але ви обов’язково ними станете. Ви зміните свою країну на краще, будучи одним за всіх і всі за одного!» — побажала Згуладзе.


До громади звернувся й міський голова Львова Андрій Садовий. Він висловив надію, що молодому поколінню вдасться здійснити те, про що попередники хоч і багато говорили, проте не зробили: «Ви зможете! У цьому вам допоможу і я, і всі львів’яни», — оптимістично підсумував Садовий і подарував поліцейським автентичну копію букваря, який надрукував Іван Федоров. Очільник Львова сподівається, що нова поліція змінить хід історії, як свого часу це зробила ця книга.


Глава Львівської ОДА Олег Синютка підкреслив, що на долю його покоління випали великі випробування: «Ми першими у Львові підняли національний прапор, здобули українську державу, здійснили помаранчеву революцію, перемогли в Революції Гідності, а тепер перед нами найважче завдання — здійснити революцію в наших головах, адже якщо ми не станемо іншими, то не буде поступу. Сьогодні точка відліку для львів’ян і Львівщини — стати іншими».


Уже в перший день після присяги о 21.00 патрульні вийшли на перше 12-годинне чергування.


Львів.
 

На знімку: до патрулювання готові.


Фото автора.