Двадцять учасників АТО з Тернопільщини пройшли курс реабілітації на курортах Аджарії. Днями на відпочинок туди поїдуть 19 дітей тих, хто нині відстоює цілісність України на передовій. 


Їх перебування повністю профінансувала грузинська сторона, тернопільська влада взяла на себе транспортні видатки. Воістину друзі пізнаються у біді. Рік тому Тернопільська обласна рада й Верховна Рада Автономної Республіки Аджарія уклали договір про співробітництво. За цей час він наповнився реальним змістом. У Батумі побували тернопільські підприємці, налагоджують співпрацю медики, освітяни... А в День незалежності нашої держави Тернопільщину відвідала представницька делегація на чолі з головою парламенту Аджарії Автанділом Берідзе.


І керівники Тернопільщини, і гості розцінюють зроблене як перші кроки на шляху до тіснішого співробітництва. Грузія успішно реформує медицину, запровадивши загальне страхування, і готова поділитися досвідом. Натомість наших друзів цікавить напрацювання тернопільських аграріїв, зокрема у виробництві м’ясо-молочної продукції. Водночас вони пропонують постачати нам мандарини. Налагоджуватимуть зв’язки у сфері культури, спорту, туризму... Наприкінці зустрічі голова обласної ради Василь Хомінець подарував Автанділу Берідзе вишиванку, якій гість дуже зрадів, оскільки давно мріяв про неї.


Тернопільська область.

 


На знімку: під час зустрічі.


Фото автора.