Іван МАЦЮК (Коломия Івано-Франківської області):


«Коли на Прикарпатті будуть європейські дороги? Що для цього вже зроблено і що планується зробити?».


Народний депутат Юрій ДЕРЕВ’ЯНКО:

 


— Парламентарії, які представляють у Верховній Раді Прикарпатський регіон, домоглися виділення 665 млн. гривень на ремонт автошляхів. Із них на капітальний ремонт — 425 млн. гривень, на відновлення доріг державного і місцевого значення за рахунок Державного фонду регіонального розвитку — майже 100 млн. гривень, із місцевих бюджетів — 60 млн. гривень. Ще з держбюджету додатково виділено на поточний ремонт та обслуговування доріг 80 млн. гривень. Ми маємо зі свого боку зробити все, щоб нарешті побудувати на Івано-Франківщині справді якісні європейські дороги. Ми виступаємо категорично проти кумівства, відкатів та корупції.


Народні обранці від Прикарпаття висловили недовіру начальнику Служби автомобільних доріг (САД) в Івано-Франківській області Миколі Проціву. САД звинувачують у непрозорому проведенні тендерів, використанні застарілих технологій ремонту дороги і розкраданні коштів. Прикладом є спосіб відновлення ділянки автошляху Стрий—Мамалига, що проходить через Отинію Коломийського району. САД області, яка є балансоутримувачем та розпорядником коштів, віддала замовлення на ремонт абсолютно без конкурсу облавтодору. Жодна інша компанія навіть не мала можливості подати свої пропозиції. Цю ділянку відновлюють за радянським методом і, найголовніше, без гарантій, які мають бути мінімум на десять років.


На ремонт 500 метрів автошляху в Отинії, який уже розпочався, планується виділити майже три-чотири мільйони гривень. Це одна з найдорожчих ділянок в області. Ці кошти мають бути використані прозоро: з обов’язковим конкурсом на проведення ремонту, юридичними гарантіями якості дороги, громадським контролем, інформуванням про вартість робіт та матеріалів.

 

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».