Ганна МЕЛЬНИК (Полиці Волинської області):


«Я прописана в селі, де немає органу соціального захисту. Стан здоров’я не дає змоги поїхати до районного центру оформити субсидію. Що робити в такому разі? До кого звертатися?»


Перший заступник міністра соціальної політики Віталій МУЩИНІН:

 


— Нині створюються мобільні соціальні офіси. Такі бригади виїжджатимуть на місця та допомагатимуть громадянам в оформленні субсидій там, де немає установ соціального захисту.


Крім того, уряд значно спростив оформлення субсидій. Тепер у декларації не потрібно вказувати суму доходу, а лише її вид, який отримували протягом року: пенсії, зарплати, соціальні допомоги, стипендії. Сьогодні триває активний процес виготовлення нових бланків заяв для оформлення субсидії, які отримає кожна родина поштою. До кінця цього місяця — на початку вересня всі домогосподарства повторно отримають листи, де буде зазначено, як оформити субсидії, куди звертатися, як заповнити заяву та декларацію і відповідно самі бланки. Нині Міністерство соціальної політики разом з Укрпоштою організовує процес навчання працівників пошти, щоб вони, в разі потреби, могли допомогти громадянам, особливо в сільській місцевості, правильно заповнити бланки заяв і декларацій.


Наше завдання — до початку опалювального сезону залучити до програми житлових субсидій щонайменше 4,5 мільйона сімей. На сьогодні вже оформили відповідні пільги 2,3 мільйона родин.

 

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».