«Російські суди не компетентні судити за діяння, здійснені за межами міжнародно визнаної території Росії. ЄС вважає, що має місце порушення міжнародного права й елементарних норм справедливості».


Верховний представник Євросоюзу з іноземних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

 

«Це помилка правосуддя. Обидва українці були захоплені на території України, перевезені до Росії й там взяті під варту... Сенцов і Кольченко стали мішенню російської влади через їхню опозиційну думку».


Представник Держдепу США Джон Кірбі.

 

«Як же соромно за цей час буде потім, якщо вже сьогодні несила. Сенцов просидить у в’язниці, сподіваюся, недовго — не довше, ніж Путін у Кремлі. Васильєва (колишня співробітниця Міноборони РФ, засуджена на 5 років за розкрадання і випущена достроково. — Ред.), напевно, тоді ж у в’язницю повернеться (не те, щоб я їй цього бажав). Але сором від цього нікуди не подінеться».


Письменник Борис Акунін.

 

«Після падіння путінського режиму й остаточної поразки Росії в гібридній війні з Україною та рештою світу Олег Сенцов, звісно, буде звільнений. І це станеться набагато раніше того терміну, на який він засуджений.


Я думаю, це станеться дуже скоро. Можливо, це буде вирішено вже в найближчий місяць, бо ми маємо багато свідоцтв того, що розуміння поразки вже панує в російській правлячій верхівці».


Політолог Андрій Піонтковський.