Прокуратура Румунії наклала арешт на будинок прем’єр-міністра країни Віктора Понти, проти якого висунуто обвинувачення у приховуванні податків і відмиванні брудних доходів. 


До цього правоохоронні органі вдалися після чергового допиту прем’єра в справі про фінансові порушення на енергетичному комплексі «Турчені-Ровінарі», на який його викликали в середу. Слідчі вважають, що раніше він дав невірну інформацію про свою співучасть у податкових оборудках і відмиванні податків.    


Як повідомила Національна антикорупційна комісія, Віктору Понті було вручено результати фінансової експертизи, що підтверджують його провину перед законом. Слідчі вважають, що незаконні дії глави уряду завдали країні збитків у розмірі 51,3 тисячі румунських лей (майже 10 тисяч євро).


Сам Віктор Понта категорично заперечує свою причетність до афер і вважає, що обвинувачення проти нього політично мотивовані. «Шкода, що боротьба в політиці та ЗМІ в нас ведеться такими брудними методами», — написав він на своїй сторінці в Facebook. Він ще раз підтвердив, що не збирається йти добровільно у відставку, на чому наполягає президент Клаус Йоганніс.


Нагадаємо, раніше парламент країни, де більшість депутатів має Соціал-демократична партія Румунії, до якої належить і Віктор Понта, не дав згоди на запит прокуратури про відсторонення його від посади прем’єра і арешт.