Робота з нарахування житлових субсидій в окремих регіонах Луганщини ускладнена через бойові дії. Під особливим контролем департаменту соціального захисту населення Луганської ВЦА три райони:

Попаснянський, Новоайдарський і Станично-Луганський. Два перші працюють у міру можливості: триває обстріл — прийом відвідувачів припиняється, тихо — відновлюється. Складніше всього в Станиці Луганській. Будинок соцслужби тут дуже постраждав від «градів», знищена вся інформаційна база. У міру надходження комп’ютерної техніки з Києва програмний продукт поступово відновлюється, і співробітники служби починають працювати.

Що стосується внутрішніх переселенців, то директор департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук висловлює жаль із приводу того, що спеціальної програми для цієї категорії населення немає. На рівні профільного міністерства вже порушувалося питання про відкриття для переселенців особистих рахунків на оплату комунальних послуг орендованої ними житлоплощі. Але це перебуває більше в компетенції комунальних відомств, а не соцслужб. «Ми запропонували міністерству збільшити переселенцям суму компенсаційних виплат за проживання і таким чином компенсувати вартість комунальних послуг», — повідомила Елеонора Поліщук.

Реакції на пропозицію поки що немає.


Луганська область.