Протягом останньої доби бойовики застосовували озброєння калібру понад 100 міліметрів практично вздовж усієї лінії розмежування, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що найбільша активність ворога зафіксована поблизу Маріуполя. Традиційно стріляли і з мінометів, і з важкої артилерії. Основних ударів завдали по наших позиціях навколо Богданівки, Старогнатівки та Чермалика.
Як зазначили в штабі оборони Маріуполя, «почерк» артилерії бойовиків схожий на дії професійної російської армії. «Вони одночасно застосовували САУ калібру 152 мм і малі міномети (81 мм). У нас дуже серйозні втрати, інформація про це буде пізніше», — повідомив учора ЗМІ прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний.

Неспокійно і на інших ділянках фронту. Як повідомив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, бойовики накрили сильним вогнем Станицю Луганську, Троїцьке та Кримське. В результаті поранено трьох військовослужбовців, у тому числі командира 24-ї бригади, та двох мирних громадян. «Ворог нахабно лупить із забороненої зброї навіть удень. Вони продовжують ескалацію, незважаючи на чергові Мінські домовленості», — зазначив він.


За інформацією командира розвідувально-диверсійної групи «Дніпро-1» Олександра Соболя, ймовірність наступу бойовиків з боку Маріуполя нині незначна, зважаючи на наявність сил ЗСУ та оперативного резерву артилерії. Крім того, у лавах бойовиків ще й виник дефіцит кадрів.


«Напрямок Авдіївка—Тоненьке—Піски—Мар’їнка також насичений резервом артилерії. Ціну наступу на цій ділянці для себе бойовики добре усвідомлюють з досвіду наступу на Мар’їнку. Горлівка, напрямки на Дзержинськ, Артемівськ — не для швидкої атаки, а для військової операції нині недостатньо сил та засобів», — вважає він.


За його словами, потенційно небезпечними залишаються три напрямки: Старобешеве—Волноваха, Горлівка—Світлодарськ, Ясинувата—ст. Скотовата—Дзержинськ.


За даними групи «Інформаційний спротив», на території окупованих районів Донбасу нині діє угрупування російсько-терористичних військ кількістю до 45 тисяч чоловік. Вони мають на озброєнні 600 танків, 700 одиниць ствольної артилерії та понад 250 одиниць РСЗВ «Град».