Це перша не персоніфікована зірка на Алеї зірок у Тернополі. Вона присвячена усім волонтерам, які допомагають українським бійцям. Друга зірка належить дослідниці історії Тернополя Любомирі Бойцун, яка не так давно відійшла у кращі світи. Дві нові зірки (всього їх буде дванадцять) відкриють сьогодні — у День міста. 


Цей рік для Тернополя ювілейний: минає 475 років від першої згадки про нього. Святкування Дня міста вперше затверджено на державному рівні: з ініціативи народних депутатів від області парламент включив його до переліку відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2015-му. З цієї нагоди випущено поштові конверти з видами міста, а Нацбанк ввів в обіг ювілейну монету. У переліку подарунків, які отримали жителі обласного центру до ювілею, оновлений бульвар Дмитра Вишневецького, Парк здоров’я на масиві Дружба, дитячі та спортивні майданчики, відремонтовані вулиці, тротуари, двори... 


На святкування відведено тиждень: з 23 до 30 серпня. Програма дуже насичена. Серед основних подій — урочисте вручення місту Почесної таблиці Ради Європи, підписання угоди про співробітництво між Тернополем та литовським Таураге, відкриття чемпіонату Європи з аквабайку. Розважитися можна буде під час численних фестивалів, концертів, свята меду та квітів тощо. Відбудеться дитячий художньо-мистецький пленер «Палітра файного міста»: найкращі свої роботи юні художники подарують дитячим лікарням. «Жіночий батальйон», який вже протягом року постачає домашні наїдки для бійців АТО, проведе для дітей майстер-клас з приготування вареників. Смачну продукцію також відправлять на передову.


Тернопільська область.