На останній черговій сесії Запорізької міськради, крім ухвалення кількох важливих, у тому числі й бюджетних, питань, відбулось переформатування сесійної зали.


Власне, в міськраді створено нову депутатську групу «Наш край». До неї увійшли одразу 32 депутати (понад третина складу). Зрозуміло, що це мало не більша частина колишньої фракції Партії регіонів. Нове об’єднання голосно заявило про себе нищівною критикою нещодавніх однопартійців з «Опозиційного блоку». Про що йдеться в оприлюдненій депутатом Володимиром Кузенком заяві: «Донецькі власники запорізьких заводів уже витратили на вибори в Запоріжжі десятки мільйонів гривень. Як і чим віддаватимемо? Свого часу вони такими само методами «переконали» Донецьк і Луганськ, що ПР — це голос Донбасу, саме так вони «переконують» нас, що «Опозиційний блок» — голос промислових регіонів. Щоб потім, коли вони отримають наші голоси, безперешкодно розпоряджатися коштами місцевих бюджетів і нашою територією, щоб використовувати нас як розмінну монету для політичних торгів із Києвом».


Тут варто додати, що чи не вперше за останніх 25 років «іногородня» загроза згуртувала запорізьку «знать». Напевно, та загроза настільки небезпечна, що під одними прапорами зійшлися ще нещодавно непримиримі міські угруповання.


Обласну організацію «Нашого краю» очолив народний депутат попередніх скликань Сергій Кальцев, а перший — ще наприкінці липня — саму ідею новоутворення озвучив його брат Володимир. Він із 2002 року був «вічно другим» на всіх виборах міського голови в Запоріжжі.


Запоріжжя.