Серед першочергових завдань парламенту має стати прийняття законопроекту з підтримки промисловості, заявив народний депутат Олександр Вілкул.


«Наступного тижня відкривається осіння сесія Верховної Ради, а через два тижні уряд повинен, за законом, надати проект бюджету на 2016 рік. Серед першочергових завдань парламенту має стати ухвалення законів з підтримки промисловості, це має бути враховано і у проекті бюджету. Я регулярно зустрічаюся із трудовими колективами в Дніпропетровську та області, і люди на підприємствах цього не просто просять, вони вимагають!» — заявив Олександр Вілкул.


За його словами, якщо парламентом і урядом не буде вжито відповідних заходів, Україна ризикує зовсім втратити свій промисловий потенціал.


Фактично на межі знищення дніпропетровський завод «Південмаш», флагман нашої ракетно-космічної галузі. Парламентарій нагадав, що ще наприкінці минулої сесії вніс пакет законопроектів з порятунку підприємства.
«І я маю намір вимагати від парламенту їх ухвалення, а також звертатися до Президента із проханням вжити невідкладних заходів для збереження стратегічного виробництва. Запропоновані мною законопроекти передбачають погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками «Південмашу», її індексацію, а також забезпечення підприємства держзамовленнями», — повідомив Вілкул.


Він також нагадав, що для підтримки промисловості ним і його командою було розроблено програму «Нової індустріалізації».


«І ця програма розроблялася не в тиші кабінетів, а на підприємствах, з урахуванням пропозицій експертів і професіоналів. Її завдання — відновити нашу промисловість, створити нові робочі місця, забезпечити зростання зарплат і, як наслідок, зростання пенсій», — резюмував він.