На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів урядовці публічно звітували про підсумки своєї діяльності, говорили про реформи, а також про головне — що треба зробити для миру і як зупинити країну-агресора.


Україна зробила все для того, «щоб на Донбасі запанував мир, і російські терористи покинули територію нашої країни», — заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Водночас, підкреслив він, Російська Федерація «не виконувала і не виконує Мінські угоди». Більшість промовців говорила про те, що Росія має бути під санкціями до того моменту, доки не буде зупинено вогонь, Україна не відновить контроль над своїм кордоном в повному обсязі. Мало того, акцентував увагу прем’єр, питання стосовно збільшення санкцій для Росії має також стояти на порядку денному країн-членів Європейського Союзу і «великої сімки».


Крім того, запевнив Арсеній Яценюк, на лаві підсудних опиняться винні у збитому літаку рейсу МН-17, навіть попри те, що Москва, використовуючи право вето, заблокувала створення міжнародного трибуналу щодо цього злочину.


Глава уряду повідомив, що рішення про реструктуризацію боргів України «привітав весь цивілізований світ: Міжнародний валютний фонд, керівництво Європейського Союзу, керівництво Сполучених Штатів Америки, міністри фінансів «великої сімки» — за виключенням Росії.


До речі, у вересні Україну відвідає Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомив міністр МЗС Павло Клімкін. І його візит, пообіцяв він, буде знаковим.


Отже, стежимо за подіями.