У Харкові знову очікують на приїзд нідерландських експертів по збитому Boeіng 777. Нагадаємо, на борту лайнера, що летів рейсом з Амстердама до Куала-Лумпур і був збитий над Донецькою областю 17 липня 2014 року, перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.

Голландські експерти — учасники міжнародної пошукової місії. Їхнє завдання — дослідження особистих речей і уламків, знайдених місцевими жителями біля місця катастрофи Boeіng 777 останнім часом, повідомила прес-служба Харківської облдержадміністрації.


— Нам є ще над чим працювати. Велика операція з пошуків останків завершена, але люди, які живуть неподалік від місця трагедії, продовжують знаходити речі й уламки, — розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер під час зустрічі із заступником голови ХОДА В’ячеславом Аббакумовим і директором Департаменту економіки та міжнародних відносин Віктором Коваленком.


Відомо, що голова однієї із сільрад неподалік від місця трагедії зібрав цілу вантажівку речей і уламків, що мають стосунок до літака. Щоб забрати знайдене, до зазначеного району виїдуть співробітники посольства. Потім вони передадуть вантаж головному інспекторові, що прибув з Голландії. За словами посла, уже визначено, що інспектор працюватиме в Харківській області.


Пан посол також заявив, що з великою ймовірністю таку процедуру доведеться повторювати найближчим часом кожні три місяці. Керівництво Харківської області висловило готовність всіляко сприяти в організації цієї роботи.

Харків.