Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у суботу 5 вересня разом з вінничанами відсвяткував 652-ту річницю з часу заснування міста над Південним Бугом.

— Де б я не працював і не перебував, моє серце завжди з рідною Вінницею, — з такими словами Голова Верховної Ради Володимир Гройсман звернувся до земляків на Майдані Незалежності. Він закликав вінничан активно долучатися до подальшого розвитку міста. «Тільки спільними зусиллями влади і громади можемо здійснити те, що заплановано у «Стратегії розвитку Вінниці-2020», — зазначив Володимир Гройсман, який раніше працював на посаді міського голови міста. — Цей документ передбачає створення сучасного європейського міста, в якому комфортно проживати людям різного віку — від малого до старого. Цей шлях ми разом з вами обрали понад десять років тому і протягом цього часу зробили перші кроки, але це тільки початок, важливо не зупинятися, а продовжувати дорогу. Як кажуть в народі, її здолає той, хто впевнено крокує до поставленої мети».

За розвиток у напрямку європейської спрямованості Вінниця отримала Почесний прапор Ради Європи. Його вручила на святі почесний член Парламентської асамблеї Ради Європи Едельтрауд Гаттерер. Відзнаку отримав в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов.

— Отримання цієї відзнаки підтверджує прагнення Вінниці до ідеї єдиної, мирної і процвітаючої Європи, — наголосила Едельтрауд Гаттерер. — У Раді Європи високо оцінюють європейський вибір керівництва вашого міста. Як колишній член Парламентської асамблеї, я закликаю вас не припиняти зусилля на благо рідного міста, щоб добитися нових нагород.

— Вінниця — це згуртована, велика сім’я, — сказав в. о. міського голови Сергій Моргунов. — Підтвердженням сказаному є те, що підприємці міста з нагоди свята надали півмільйона гривень для тих підрозділів, де служать наші земляки на Донбасі, захищаючи незалежність рідної держави. Відколи на Донбасі тривають бойові дії, тисячі вінничан долучилися до волонтерської діяльності, надали особисті кошти для відважних захисників країни. Дякуємо кожному з вас за такі благородні вчинки.

Під час благодійного фестивалю «Дякуємо за відвагу» на площі Героїв Небесної Сотні учасники свята мали можливість написати слова пошани, поваги і любові нашим захисникам та передати їм виготовлені власноруч сувеніри чи листи зі словами «Дякуємо за відвагу». Разом з вінничанами святкували іноземні гості, Надзвичайні та Повноважні Посли, а також представники дипломатичних місій в Україні низки іноземних держав, делегації з міст-побратимів Кельце (Польща), Бірмінгем (США), Пенєвежис (Литва) та гості із Сташівського повіту Республіки Польща.

Вінниця.

 

 

Почесний член Парламентської асамблеї Ради Європи Едельтрауд Гаттерер: «Почесний прапор Ради Європи — це нагорода Вінниці за розвиток у напрямку європейських цінностей», поруч — в. о. міського голови Сергій Моргунов та Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Фото надано департаментом інформації Вінницької міськради.