Щоб не допустити цього, члени постійної комісії з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Рівненської облради підтримали пропозицію голови цієї комісії Віктора Ольховика щодо додаткового виділення коштів на харчування для установ соцзахисту.

 

У проекті рішення облради «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік», який обговорювали депутати — члени «соціальної» комісії, вже передбачено збільшення видатків на придбання медикаментів та харчових продуктів в сумі 1 млн. 570 тис. грн. для підопічних закладів соцзахисту. Але, за словами Віктора Ольховика, цього на сьогодні мало, адже у підсобних господарствах не зібрали запланований врожай, водночас ціни на продукти зросли, тому підопічні психоневрологічних інтернатів можуть залишитись без їжі.


— Специфіка таких закладів у тому, що до їх утриманців ніхто не прийде та не принесе поїсти. Саме влада відповідальна за забезпечення належних умов проживання підопічних. Тому депутати рекомендують Рівненській ОДА у змінах до бюджету збільшити видатки на психоневрологічні заклади до 2,5 мільйона гривень, — розповів голова Рівненської облради Михайло Кириллов.

Рівненська область.