Центральна виборча комісія вже сформувала склад 640 обласних, районних (крім районів у Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, які здійснюватимуть підготовку та проведення місцевих виборів 25 жовтня цього року. Відповідне рішення прийнято одноголосно в неділю на засіданні під головуванням Михайла Охендовського.
Напередодні комісія провела жеребкування про включення кандидатур до складу територіальних виборчих комісій з чергових та перших виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ. Так, визначено, що окрім представників від місцевих організацій шести парламентських фракцій, до таких комісій входитимуть представники місцевих організацій 86 політичних партій — суб’єктів виборчого процесу.
Результати жеребкування зафіксовано у протоколі засідання ЦВК, повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Центральної виборчої комісії.