Нинішні вибори міського голови Херсона можуть стати найбруднішими за всю історію української незалежності. Агітаційна кампанія заледве почалася, а вже вибухнули кілька скандалів. У спальних мікрорайонах обласного центру виявили мікроавтобус, із якого пенсіонерам від імені одного з кандидатів роздавали продовольчі набори — соняшникову олію, крупи, консерви та цукор орієнтовною вартістю близько сотні гривень за набір. Кандидат від причетності до підкупу виборців одразу ж відхрестився, назвавши події провокацією. Але «акцією нечуваної щедрості» вже зацікавилася міліція: загадковий мікроавтобус шукають.


Водночас зафіксовано факти створення в соціальних мережах фейкових сторінок авторитетних у місті людей — лікарів, політиків, громадських діячів. Від їх імені хтось агітує за тих чи інших кандидатів у міські голови.

Публічні особи спростовують наявність у них сторінок та причетність до закликів підтримати удаваного «фаворита електоральних симпатій». Однак маніпулятори використовують у своїх цілях щодень інші прізвища.

Херсон.